Selecteer een pagina

Oud Amsterdam Kastanje Likeur

Het zijn de oude Romeinen geweest die de tamme kastanjeboom in onze streken hebben geïntroduceerd. Het tiende legioen plantte ze in het begin van de jaartelling rond Nijmegen. Wij noorderlingen gebruiken de kastanje hooguit voor puree, al gebruikte men het blad vroeger tegen luchtweginfecties. Het meel van de tamme kastanje (de paardenkastanje is een heel andere boom) is zeer geschikt voor het maken van deze uitstekende likeur en zo wordt onze Oud Amsterdam Kastanje Likeur gemaakt.

Een likeur van het meel van zoete kastanjes.

 

Kastanje likeur mixen

Probeer eens Chestnut & Pear Fizz, een lichte en fruitige mix van de likeur met perennectar, gegarneerd met prosecco voor een bruisende afdronk. Als alternatief kunt u de Autumn Chestnut Negroni overwegen. Combineer de likeur met gin, Campari en zoete vermout en bied een diepe, rijke smaak, perfect voor gezellige avonden. Beide cocktails tonen op een verfrissende en verfijnde manier de nootachtige essentie van de kastanje likeur.

Inspiratie opdoen? Bekijk onze suggesties voor de heerlijkste cocktails en lees welke ingrediënten je hiervoor nodig hebt.

 

Productdetails

  • Meel van zoete kastanjes & suiker.
  • Gedistilleerd met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige geur- of smaakstoffen.
  • Gemaakt met traditionele methode.
  • Alcohol 24% vol.

Oud Amsterdam Kastanje Likeur

Het zijn de oude Romeinen geweest die de tamme kastanjeboom in onze streken hebben geïntroduceerd. Het tiende legioen plantte ze in het begin van de jaartelling rond Nijmegen. Wij noorderlingen gebruiken de kastanje hooguit voor puree, al gebruikte men het blad vroeger tegen luchtweginfecties. Het meel van de tamme kastanje (de paardenkastanje is een heel andere boom) is zeer geschikt voor het maken van deze uitstekende likeur en zo wordt onze Oud Amsterdam Kastanje Likeur gemaakt.

Een likeur van het meel van zoete kastanjes.

Kastanje likeur mixen

Probeer eens Chestnut & Pear Fizz, een lichte en fruitige mix van de likeur met perennectar, gegarneerd met prosecco voor een bruisende afdronk. Als alternatief kunt u de Autumn Chestnut Negroni overwegen. Combineer de likeur met gin, Campari en zoete vermout en bied een diepe, rijke smaak, perfect voor gezellige avonden. Beide cocktails tonen op een verfrissende en verfijnde manier de nootachtige essentie van de kastanje likeur.

Inspiratie opdoen? Bekijk onze suggesties voor de heerlijkste cocktails en lees welke ingrediënten je hiervoor nodig hebt.

 

Productdetails

  • Meel van zoete kastanjes & suiker.
  • Gedistilleerd met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige geur- of smaakstoffen.
  • Gemaakt met traditionele methode.
  • Alcohol 24% vol.

Oud Amsterdam Kastanje Likeur

Onze likeuren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en prijsklassen.

350ml €23,95

Voor meerdere rondjes

700ml €32,95

Voor de echte liefhebber