Selecteer een pagina

Oud Amsterdam Kaneel Likeur

Ceylon (Sri Lanka) was een belangrijk handelsdoel voor Holland in de gouden eeuw. De VOC had een monopoliepositie in de kaneelhandel en haalde hier bovendien ook parels, noten en zelfs olifanten vandaan. De bast van de bomen (Cinnamomum) die op Ceylon groeiden, werd als riet gedroogd voordat het naar Nederland werd vervoerd en in allerlei gerechten werd gebruikt. Door de rijke smaak en het verleidelijke aroma vormde dit een belangrijke inspiratiebron voor Oud Amsterdam Kaneel Likeur. Deze likeur kan als begeleiding van, of in koffie en thee gebruikt worden, evenals in nagerechten, over ijs, cake of appelgebak.

Een likeur van gemaakt uit de extracten van Ceylon kaneel.

 

Kaneel likeur mixen

Voor een heerlijke ervaring met Oud Amsterdam Kaneellikeur raden we aan Kaneel Appel Cider Sangria te proberen, een perfecte mix voor herfstavonden. Het combineert de warmte van kaneellikeur met de knapperigheid van appelcider, aangevuld met een scheutje frisdrank voor bruis. Een andere geweldige optie is de Cinnamon Sunset, een verfrissende cocktail die de kruidige tonen van kaneellikeur combineert met sinaasappelsap en een vleugje grenadine, waardoor een prachtig verloopeffect in het glas ontstaat.

Inspiratie opdoen? Bekijk onze suggesties voor de heerlijkste cocktails en lees welke ingrediënten je hiervoor nodig hebt.

 

Productdetails

  • Extracten van Ceylon kaneel & suiker.
  • Gedistilleerd met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige geur- of smaakstoffen.
  • Gemaakt met traditionele methode.
  • Alcohol 24% vol.

Oud Amsterdam Kaneel Likeur

Ceylon (Sri Lanka) was een belangrijk handelsdoel voor Holland in de gouden eeuw. De VOC had een monopoliepositie in de kaneelhandel en haalde hier bovendien ook parels, noten en zelfs olifanten vandaan. De bast van de bomen (Cinnamomum) die op Ceylon groeiden, werd als riet gedroogd voordat het naar Nederland werd vervoerd en in allerlei gerechten werd gebruikt. Door de rijke smaak en het verleidelijke aroma vormde dit een belangrijke inspiratiebron voor Oud Amsterdam Kaneel Likeur. Deze likeur kan als begeleiding van, of in koffie en thee gebruikt worden, evenals in nagerechten, over ijs, cake of appelgebak.

Een likeur van gemaakt uit de extracten van Ceylon kaneel.

 

Kaneel likeur mixen

Voor een heerlijke ervaring met Oud Amsterdam Kaneellikeur raden we aan Kaneel Appel Cider Sangria te proberen, een perfecte mix voor herfstavonden. Het combineert de warmte van kaneellikeur met de knapperigheid van appelcider, aangevuld met een scheutje frisdrank voor bruis. Een andere geweldige optie is de Cinnamon Sunset, een verfrissende cocktail die de kruidige tonen van kaneellikeur combineert met sinaasappelsap en een vleugje grenadine, waardoor een prachtig verloopeffect in het glas ontstaat.

Inspiratie opdoen? Bekijk onze suggesties voor de heerlijkste cocktails en lees welke ingrediënten je hiervoor nodig hebt.

 

Productdetails

  • Extracten van Ceylon kaneel & suiker.
  • Gedistilleerd met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige geur- of smaakstoffen.
  • Gemaakt met traditionele methode.
  • Alcohol 24% vol.

Oud Amsterdam Kaneel Likeur

Onze likeuren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en prijsklassen.

350ml €23,95

Voor meerdere rondjes

700ml €32,95

Voor de echte liefhebber